Home

CSS Nested Menus Css3Menu.comIubire infinita

Iubire infinita dincolo de timp

Alma si Greta se intalneau din cand in cand, pentru ca erau in acelasi grup de prieteni. Simteau aceasi emotia placuta si bucurie secreta atunci cand erau impreuna, chiar daca Alma era o copila, iar Greta o femeie matura. Timpul trecea, adaugand ani in calendar si amintiri in vietile lor... Cand Eli venea in vizita la prieteni insotita de fiica sa Alma, Greta simtea un dor de ceva neinteles. Intotdeauna gaseau un moment si un loc in care puteau discuta chiar si pentru cateva minute doar ele, fie ca refugiul era pe balcon, sau intr-o camera linistita ferita de ceilailati ochi curiosi si iscoditori. Gaseau ele momentul...
Alama isi spunea deseri ca nimeni nu o intelege mai bine ca Greta, ca i-ar fi placut sa-i poata marturisi si mamei sale tainele sufletului sau asa cum poate face cu Greta. Simtea pace in suflet cand Greta o asculta cu rabdare, dar si cu interes, cand nu ii spunea ne intrebata ce sa faca, nu ii impunea restrictii, si intelegea ca sa dai sfaturi e usor... dar mult mai complicat este sa urmezi sfatul.
Nu era nici o constrangere in relatia lor. Ii putea spune atat de liber, sincer si simplu tot ce are pe suflet...
Greta isi spunea ca daca ar fi avut o fiica si-ar fi dorit sa fie ca Alma, ca mama ei pare rece cu ea, dar poate ca e doar o parere, ca Eli ar trebui sa o iubeasca mai tare, sau cel putin s-o inteleaga mai mult, dar poate ca e doar o parere, poate ca Eli o iubeste destul... Nu ii spusese asta Almei niciodata, nu vroia sa strice cumva relatia lor.
Pentru o vreme intalnirile lor devenira mai rare. Intr-o zi Eli le spuse cu mandrie prietenelor ca fiica ei a intrat la medicina si va deveni doctorita. Greta simti o bucurie imensa, dar si un regret sfasietor. Nu-si intelese regretul decat mai tarziu. Ar fi vrut sa stie mai multe, ar fi vrut sa stie ce cursuri ii fac placere Almei, ce planuri de viitor are, si ar fi vrut sa afle despre colegi, dar mai ales... despre acel coleg cu privire de foc ce cu siguranta va rapi inima Almei.
In scurt timp se intalni din nou cu Alma, si iar se refugiara pe balcon.
- Am cunoscut un tip super..
- Un coleg?
- Nu, e un tip de la o alta facultate. Cu doi ani mai mare, este inalt si blond si as vrea sa...
- Alma! Unde esti, hai ca plecam, o striga Eli. Ne intalnim cu tata ca trebuie sa mergem la banchetul ala nesuferit! Hai...
In seara aceea cu parfum de tei si adieri usoare de nescrise povesti, Greta se simtea trista. Ar fi vrut afle povestea Almei, dar mai ales ar fi vrut sa-i spuna sa se bucure de dragoste, sa fie fericita..., da... sa nu uite ca sexul uneori se lasa cu urmari, sa aiba grija sa nu pateasca asa cum a patit ea acum 19 ani.
Tresari oprindu-si gandul uimita, un vartej de lumini si imagini o coplesira, stiu... Da, stia tot! Din lumea nevazutelor tainele sufletului iesira la lumina. Un film straniu dar plin de adevar i se derula in fata sufletului. Stia, dar totusi trebuia sa verifice. Desi era o ora tarzie in nopte forma numarul de telefon al lui Eli.
- Scuze... Eli, cred ca am uitat sa-i spun la multi ani Almei, azi a fost cumva ziua ei?
- Azi?!? Nu. Ce-ti veni! Fiimea e nascuta in septembrie, pe 14...
- Am inteles, multumesc, scuze. Am crezut ca, am vrut sa... Nimic. Scuze. Noapte buna...
Ciudati mai sunt oamenii, isi spuse in gand Eli.
Ciudata mai e viata si lumea asta care ne contine pe toti. Acum stiu. Eu am facut avortul in decembrie in anul precedent nasterii Almei... Deci ea nu e nascuta inainte, ci dupa zece luni... de la avort, deci ea e... ea e...
Greta lasa o lacrima sa curga. Stia. Universul ii revelase una din tainele sale. Acum isi aminti ca ea si Alma calatorisera impreuna de milenii ca suflete partenere, ca se intrupasera aproape de fiecare data impreuna, schimbandu-si deseori rolurile, creind scenarii si lectiile sufletelor in scopul evolutiei lor. Relatia fusese una de dragoste intotdeauna, iar dragostea are multe aspecte si fete.
Alma venise si acuma la Greta prea devreme? Din nefericire la prima vedere asa parea. Greta nu se considera pregatita pentru a fi mama, nici pentru casatorie... Alma plecase trista cand fusese astfel respinsa prin avort, dar nu putuse pleca definitiv de langa ea. Din lumea de dincolo vedea si stia totul.
O iertase si o intelesese pe Greta si de-asta alesese sa fie in preajma ei totusi. Alegese sa se intrupeze in familia unei femei ce avea sa-si intersecteze destinul cu Greta in doar citiva ani. Stia ca acea femeie nu-si dorea copii, dar isi dorea cu ardoare sa “puna mana” pe un anumit barbat. Alma alese totusi intruparea, alta solutie de a fi in prejma Gretei n-avea...
In seara aceea cu miros de tei si adieri de matase, Alma veni acasa de la discoteca unde nu mai dorise sa stea. Se simtea straniu. Un val i se luase de pe ochi. Acum stia cine era Greta. Zambi trist, intelegator si se indrepta de cateva ori spre telefon. Renunta totusi, avea sa-i spuna cu prima ocazie, nu dorea s-o trezeasca din somn.
Sufletele lor stiau acum, stiau si taina aflata dincolo de aparenta dureroasa a acestei intamplari. Stiau ca de fapt tot ce se petrecuse nu era o intamplare, nici o clipa nu fusese ceva intamplator... Stia ca sufletele lor ce calatoreau impreuna de milenii invatand dragostea, aveau acum de dat cel mai greu examen ce avea sa desavarseasca evolutia lor: examenul iubirii neconditionate.
Totul fusese aranjat dinainte sa fie exact cum fusese. Exact dupa scenariul lor...
Iar ele reusisera. Ele traiau iubirea aceea de dincolo de benelitatea realitatilor umane, acea iubire ce transcede durerea si respingerea, ce e dincolo de greseli si neiertari. Iubirea aceea perfecta le facu pe cele doua suflete in acel moment sa zambeasca...
Amandoua intelesesera, acest fapt sublim al universului.
Greta privi catre stele, zambi, gandul sau il intalni pe al Almei, se imbratisara pe o raza de Luna, iar lacrima nascuta din suflet, din iubire si viata, i se transforma pe loc in diamant....

Carla von Vlad

Lumea Spirituala Click to join lumea_spirituala@yahoogroup.com

fluturas

Descopera magia ascunsa in sufletul tau...

Cititorii fideli ai site-ului Lumea spirituala ma cunosc deja prin scrierile mele, la fel si cei ce mi-au citit cartile de spiritualitate si romanele initiatice. Lumea sufletului nu este decat o sora a primului meu site, o sora mai mica, la fel de frumosa, la fel de nazdravana, avand si ea aceeasi menire, respectiv raspandirea cunosterii. Nu o fac chiar in mod gratuit… Am si eu un oarece interes, doresc sa traiesc intr-o lume mai buna. Ma adresez oamenilor ce sunt in cautarea comorii magice ascunse in sufletul lor. (continuarea aici)


Pasarea Pheonix

De ce e necesar un maestru…

Este o certitudine ca avem in noi samanta perfectiunii, e sadinta in noi, ascunsa undeva in adancurile sufletului, stim instinctiv despre ea, pentru ca o simtim ca pe un dor…. Un dor de ceva, ceva numit FERICIRE. Sa cauti fericirea este programul divin. (continuarea aici)