Home

CSS Nested Menus Css3Menu.comSteaua dubla

Steaua dubla

-fragmente-

Am revenit în întunericul camerei mele, m-am deparatat de geam si m-am lasat în genunchi pe podea. Trebuia sa aflu, sa aflu de ce mie mi se întampla mereu asa. De ce nu aveam niciodata parte de barbatii de care ma îndragosteam, de ce n-aveam parte de ceea ce-mi doream mai mult, de dragoste. Si mai ales de ce totul începea dupa acelasi scenariu, tras la indigo: ei ma placeau, ma curtau, ma provocau si apoi... dispareau misterios dar indubitabil definitiv din viata mea.

Daca e asa... Pai atunci... Ce e Universul asta?
E viata ta vesnica în vesnica s c h i m b a r e. Esti vesnica. Nemuritoare. Nu ai unde sa fugi. Nu. Nicaieri nu poti sa scapi de... tine. Nu. Totul e o proiectie a sufletului tau. A ta.
O proiectie!?! Totul e o proiectie a mea?
Îngerul tacea.
Spune-mi ce e Universul, viata, totul in care ne zbatem? O proiectie! Hai spune!?! Unde esti! E o nebunie ce simt acum! Hai... Spune...

Cand cei doi vibreaza pe aceeasi frecventa atunci îl formeaza pe Unu, iar Unu devine o entitate puternica, echilibrata, folosind forta lui Doi. Totul e ca o balanta ce tinde sa se echilibreze. De fapt doar un joc...

Da drumul la televizor, sopti îngerul nazdravan.
Ce?!?
Acum.
Am deschis televizorul din camera mea de lucru. Se difuzau banalele reclame.
Ce-i cu asta? De ce...
Am apasat pe canalul urmator unde... „ca o ploaie calda de vara...” spuse vocea dulce din reclama.
Acum întelegi de ce? Asta nu-ti spune chiar nimic?
O... E doar... Da. Asa e. Totul e legat. Interconectat. O sincronicitate, ei si...
Da, continua Eros, el e aici.
Si la ce-mi foloseste daca e aici! Ai! La ce! Nu sunt stafie! N-am murit înca. Gandul... Nu pot sa-l ating, nu pot sa... ies cu el la plimbare... nu pot sa-i arat tablourile mele. Nu pot... nu pot... nu pot...
Da. Si e ca si cum ai vrea sa pictezi un tablou, asa e cand faci dragoste, continua Eros. Dar... nu ai decat doua culori la-ndemana, iar în imaginatia ta sunt mii de culori, dar nu poti... , degeaba te stradui sa le combini în disperate nuante de la negru la gri.
Tu oricum vrei ca tabloul s-arate altfel. Altfel. Tabloul imaginat de tine e plin de culoare, culori vii, stralucitoare. Dar nu ai la îndemana decît doua culori triste. Asta e drama ta. Si nu numai a ta...
Da. În fata mea am doar o nebuloasa. Si nu stiu cum sa ies din ea. Nu stiu.
Am simtit deodata cum fara un motiv cunoscut mie, energia lui Eros dispare si o data cu ea si „ploaia de vara”, armonia plina de forta, pleaca si raman singura. Singura.

- Îmi pare rau, dar nu ma pricep sa pictez oameni.
- O sa trebuie sa lucrezi la asta. Atunci o sa întelegi si care e secretul, adica cum sa demontezi toate schemele tale. O sa poti sa-l pictezi si pe Alex...
- Stii si asta...
- Ce?
- Ca am vrut sa-l pictez.

La nivel constient, adica în fapt, tatal, se va purta frumos si cu ea, va vorbi cu ea la fel, dar... iubirea din suflet se simte. Iar copiii simt mai mult decat oricine altcineva...
Iar fiica, crescuta de o mama naiva, imatura emotional, deprimata la nivel inconstient, dar ducandu-si depresia pe picioare, ea fiica, nu va întelege de ce tatal ei n-o iubeste. De ce nu-l intereseaza persoana ei. Nu va întelege ca el de fapt se razbuna pe sotia lui care l-a considerat incapabil, care nu i-a dat nici o raspundere fata de copil, care a tinut copilul doar pentru ea.

„Select” si „delete” si totul devine „trash”.
Lumea, viata ar fi prea simple daca am putea face asta si cu sentimentele si emotiile noastre. Uneori ar fi de dorit sa fie asa simplu. Însa Cineva a vrut sa fie altfel. Cel ce a creat aceasta lume nu ne-a dat acces la acest magic „delete”.

Atunci am avut o revelatie, am înteles esenta vietii, am înteles un tainic adevar: cea mai grea lupta a omului pe Pamant nu este lupta dusa cu ceilalti, ci acea lupta dusa cu sine însusi. Unica lupta ce trebuie s-a castingam.


- De-aia Dumnezeu ne trimite un mesager?
- Da. Dar nu întotdeauna mesagerul e sub forma de fau-frumos cum a fost la tine.
- O... Deci sunt o norocoasa.
- As spune mai degraba ca mesagerul e cel ce determina situatia limita

Nu-mi venea sa plec din restaurant cu toate ca terminasem de mult ce avusesem în farfurie si ceaiul comandat si toate amintirile placute din acea zi.
- Ce facem? Vrei sa mergem?
- Da, Maria. M-a privit tot timpul.
- Cred ca e vorba despre ce-a zis gurul azi dimineata. Întalnirea aia cu persoana importanta din viata ta. Poate ca e el...
- Nu stiu. Nu cred. Sa mergem, am spus, nu fara o oarece parere de rau.

Apoi am înteles un lucru. Cu toate ca practic nu încalcasem nicio regula preoteasca sau umana, încalcasem legi ale sufletului, iar vinovatia ce o simteam întrecea orice imaginatie.

Si te vei mai schimba cat timp va exista Infinitul, adica o infinitate de timp, pentru ca esenta Universului este schimbarea. Esenta vietii este schimbarea. Schimbarea este fireasca în contextul evolutiei voastre pe Pamant sub toate aspectele ei. Curajul de a-ti schimba viata atunci cand e necesar face diferenta dintre un om ce merge în aceasi directie cu Universul si unul ce ar dori sa opreasca... schimbarea. Curajul de a fi tu însuti este sinonim cu iluminarea.
O... Multumesc. Deci ai fost mereu cu mine.
- Tu m-ai iubit întotdeauna. Multi oameni cred ca nu au nevoie de ajutorul meu, aleg sa nu apeleze la mine, aleg sa se descurce singuri. Crede-ma e mai greu. Sa faci fata unui Infinit cand esti o infima parte din el... E un orgoliu mult prea mare. Asta e ceea ce numiti voi diferenta dintre smerenie si mandrie.
- Aha... deci cei smeriti merg pe mana Ta.
- Da.

Fragmente din romanul initiatic: "Steaua dubla",

autor: Carla von Vlad

COMANDĂ AICI

Lumea Spirituala Click to join lumea_spirituala@yahoogroup.com

fluturas

Descopera magia ascunsa in sufletul tau...

Cititorii fideli ai site-ului Lumea spirituala ma cunosc deja prin scrierile mele, la fel si cei ce mi-au citit cartile de spiritualitate si romanele initiatice. Lumea sufletului nu este decat o sora a primului meu site, o sora mai mica, la fel de frumosa, la fel de nazdravana, avand si ea aceeasi menire, respectiv raspandirea cunosterii. Nu o fac chiar in mod gratuit… Am si eu un oarece interes, doresc sa traiesc intr-o lume mai buna. Ma adresez oamenilor ce sunt in cautarea comorii magice ascunse in sufletul lor. (continuarea aici)


Pasarea Pheonix

De ce e necesar un maestru…

Este o certitudine ca avem in noi samanta perfectiunii, e sadinta in noi, ascunsa undeva in adancurile sufletului, stim instinctiv despre ea, pentru ca o simtim ca pe un dor…. Un dor de ceva, ceva numit FERICIRE. Sa cauti fericirea este programul divin. (continuarea aici)