Home

CSS Nested Menus Css3Menu.comForta nevazuta a credintei

Forta nevazuta a credintei

-fragmente-

Zburam singură în noapte şi luminile treceau şi ele în zbor pe lângă mine. Pe unele parcă le îmbrăţişam. Era frumos, era bine. Timpul şi spaţiul păreau a fi cu totul altceva decât noţiunile cunoscute până atunci. Era atâta pace... şi atâta viaţă în acelasi timp. Stele zburau şi ele schimbindu-si locul şi culorile, iar Galaxiile erau pictate în toate nuanţele Universului şi se vedeau îndepartete zburând şi ele. Sau doar eu zburam. Nu ştiu…
Era ceva ce nu mai trăisem. Senzaţia ce îmi învăluia sufletul era că o şoaptă de iubire infinită, ca Universul, vie, ca sufletul meu vesnic, adevărată ca nimic altceva. Deodată am realizat că e prea frumos, că e imposibil să fie adevărat şi... mi s-a făcut frică.
E prea frumos! E prea frumos! E ireal de frumos! Nu se poate… Aşa ceva nu există! Nu!
Lumina clară a galaxiilor a devenit aproape invizibilă, stelele s-au învăluit în ceaţă, şi mi-a fost teamă să nu mă prăbuşesc în infinitul necunoscut. M-am oprit brusc şi am aterizat pe canapea. O prezenţă stranie mă făcu să clipesc ca şi cum m-aş fi trezit dintr-un vis. Nu. Nu mai visam. Eram din nou pe Pământ. Acasă.
O… ce frumos a fost… Dar numai atât timp cât nu mi-am dat seama ce fac. Apoi mi s-a părut… incontrolabil, înspăimintator… Şi ce senzaţie stranie simt acum… Mi-e frică...
Sunt eu duhul fricii, sunt cu tine. M-ai chemat. Am venit.
Duhul fricii? Unde eşti?
Sunt în sufletul tău, iar aripile mele te înconjoară şi te apară, te protejează de discomfortul dat de necunoscut. Fie el al Universului prin care zburai atât de fantastic sau al viitorului pe care îl aştepţi, şi-l doreşti dincolo de banal… Nu-ti fie teamă te protejez eu. Nu te voi lăsa să faci nici un pas prea îndrazneţ, te voi cuprinde în braţe.
Nu! Nu se poate! Nu, nu, nu! De ce ai venit? Duhul fricii!?!
Ţi-am răspuns deja la întrebarea asta. Tu m-ai chemat.Nu ai crezut că poţi să zbori în siguranţă... ai simţit că ce faci nu e posibil şi...
Unde eşti? Vreau să te văd!
Mai bine nu.
Ba da.
Chiar vrei asta? Sunt în sufletul tău şi e atât de bine şi cald. Ai un suflet bun şi sensibil. Îmi place. Mă simt bine aici.
Ieşi din sufletul meu!!!, i-am strigat cu toată forţa pe care mi-o dădea disperarea. Ea era mai puternică decât frica, aşa că îngerul negru şi-a desfăcut aripile şi am simţit un val de căldură şi apoi un val de frig. Ştiam că se aşezase în faţa mea şi am hotarât să am curajul să-l privesc în ochi. Dar înainte să-mi ridic privirea de pe tastatura laptopului, l-am auzit spunând:
Nu face asta… Te rog… şi glasul îi suna tremurător, dacă mă priveşti în ochi o să mă faci să dispar. Probabil că nu am să mai pot să-mi fac niciodată sălaş în sufletul tău… Nu mă alunga… Fac orice numai să stau cu tine.
Orice?
Da.
E o propunere ispititoare… Păi să vedem… Aş vrea…
Cere-mi orice, dar din domeniul meu!
Domeniul tău… Domeniul tău… O! Tocmai asta e! Vreau să-ţi cunosc mai bine domeniul! Să te cunosc mai bine! Să ştiu cum lucrezi, cum acţionezi, care sunt limitele tale, unde începe şi unde se termină puterea ta. Văd doar rezultatul actiunilor tale, vreau să ştiu cum faci… ceva ce… Vreau să ştiu secretul tău…

Nu stii? Vrei să-ţi explic mecanisnul tehnic. Cum funcţionează energiile fricii, cum circula ele şi cum ajung la voi, în slujba sau în stapânirea voastră?
Cred că ar fi un lucru interesant pentru mine!
Dar poate prea tehnic să întelegi.
Tehnic? Adică, spune...
Exact. Exact, adică perfect. Adică există niste legi ale universului în care trăiţi, care se aplică şi cu care voi aveţi de-a face în fiecare clipă a vietii voastre. Dacă nu le stiti, nu le vedeti, ori le ignorati în mod intentionat crezând că veţi găsi voi tertipuri pentru a scăpa de ele, asta nu înseamnă că ele nu exista şi nu functionează întotdeauna cu precizia ce se datorează Creatorului lor.
Vreau să îmi explici cu exactitate despre ce e vorba. Despre legile vieţii, desigur...
Nu... doar pe domeniul meu.
O... sigur! Te ascult.

Uneori credinţa e insesizabilă de către minte. E în INCONŞTIENT. Adică nu sunteţi conştienţi de ea, dar ea acţionează în voi. E vorba aici, nu de ceea ce spuneţi cu voce tare ci de ceea ce credeţi în adâncul sufletului. Taina sufletului. Uneori nici nu realizaţi că spuneţi ceva şi credeţi cu totul altceva. Credeţi de multe ori în conceptul opus celui pe care îl afirmaţi cu voce tare, foarte tare tocmai că va temeti de opusul său.

S-a vorbit mult de miracole, şi asta pe unii poate îi derutează. Ideea de miracol, ne dă impresia că uneori credinţa lucrează. Nu! Ea lucrează întotdeauna, nu doar uneori. Ea lucrează în fiecare secundă de viaţă, în fiecare întâmplare, în fiecare victorie sau înfrângere.
Să învăţăm din exemple simple să o descifrăm. Nu e un exerciţiu uşor, dar e un exerciţiu posibil şi zic eu, util. De ce avem nevoie pentru a înţelege? Doar un pic de atenţie şi urmărirea unei logici a faptelor şi a emoţiilor din noi.
Să analizăm efectele ca să întelegem cauza. Apoi ştiind cauza să controlăm efectele, cum dorim. Poate e doar un mic exercitiu de autocunoastere. Mie mi-a fost de folos.
Să credem că Dumnezeu e nedrept? Nu. Ar fi păcat. Păcat de timpul nostru petrecut pe Pământ. El este un timp dedicat învăţării dar şi bucuriei de a fi în viaţă.
Sufletul e o grădină. Putem face din el, gradina Raiului sau un maidan de buruieni. Depinde cu ce fel de credinţă îl semănăm.

Fragmente din romanul initiatic: "Forta nevazuta a credintei",

autor: Carla von Vlad

COMANDĂ AICI

Lumea Spirituala Click to join lumea_spirituala@yahoogroup.com

fluturas

Descopera magia ascunsa in sufletul tau...

Cititorii fideli ai site-ului Lumea spirituala ma cunosc deja prin scrierile mele, la fel si cei ce mi-au citit cartile de spiritualitate si romanele initiatice. Lumea sufletului nu este decat o sora a primului meu site, o sora mai mica, la fel de frumosa, la fel de nazdravana, avand si ea aceeasi menire, respectiv raspandirea cunosterii. Nu o fac chiar in mod gratuit… Am si eu un oarece interes, doresc sa traiesc intr-o lume mai buna. Ma adresez oamenilor ce sunt in cautarea comorii magice ascunse in sufletul lor. (continuarea aici)


Pasarea Pheonix

De ce e necesar un maestru…

Este o certitudine ca avem in noi samanta perfectiunii, e sadinta in noi, ascunsa undeva in adancurile sufletului, stim instinctiv despre ea, pentru ca o simtim ca pe un dor…. Un dor de ceva, ceva numit FERICIRE. Sa cauti fericirea este programul divin. (continuarea aici)