Home

CSS Nested Menus Css3Menu.comReiki si invataturile hristice

Reiki si invataturile hristice

-fragmente-

Lumina este aceeaşi pentru toţi, Dumnezeu nu împarte oamenii în religii, sau sisteme de accesare a Luminii sau de curăţare a psihicului, dar ştie să asculte cererile fiecăruia conform limbajului şi înţelegerii sale. Toate i se subsumează pentru că în fond, şi în esenţă, El este autorul lor. Pentru El e tot una, unica diferenţă o facem noi!

Chiar dacă reiki este o metodă modernă, cu rădăcini extrem de vechi, după cum spun unele legende, reiki are darul nepreţuit de a ne ajuta să înţelegem adevăratul sens al învăţăturilor hristice. Înţelegând pricipiile divine, vom elimina suspiciunile şi temerile faţă de ce ni se pare necunoscut. Necunoscutul din mediul în care trăim care ne provocă teamă şi în consecinţă respingere.

Vom şti că atât reiki cât şi tot ce există în această lume funcţionează după aceleaşi principii.

Percepem lumea diferit şi unic. Fiecare avem o frecvenţă unică ce este rezultatul personalităţii nostre, modului nostru de a fi şi de a gândi. Totul ce vedem în jurul nostru este raportat la credinţele noastre.

De unde provin aceste credinţe? Moştenirea genetică, educaţia, mediul, ne spun psihologii. Însă psihanaliştii adaugă, multe din credinţele noastre sunt scheme formate în copilărie, în mod inconştient în funcţie de comportamentul părinţilor faţă de noi, sau a celor ce au jucat rol parental. Deci trebuie avută în vedere şi educaţia neintenţionată.

Felul cum au răspuns ei nevoilor noastre afective începând cu primele luni de viaţă şi până în perioada adolescenţei are o importanţă deosebită în formarea personalităţii viitorului adult. Numai că totul se petrece la nivel inconştient, la acel nivel unde nimic nu se sterge, totul se înregistrează. Acolo în arhiva akashică a fiecăruia din noi. În inconştient nimic nu piere, memoria lui e infinită, numai accesul la ea e divers şi se face în anumite modalităţi ce uneori ne scapă. Orice situaţie ce ne aminteşte tot inconştient, de o frustrare din copilărie, activează o schemă emoţională ce pare uitată. Habar n-avem despre aceasta. Dar în pofida acestui fapt, ea lucrează. Informaţia se activează subtil, nascând involuntar un anumit gând, care se materializează într-un anumit tip de emoţie uneori aproape insesizabilă şi care are ca rezultat un anumit comportament, o credinţă. Nu ştim de ce acţionăm sau reacţionăm sub aspect afectiv într-un anumit fel, dar o facem.

Dincolo de aceasta, un lucru important observat atât de psihanaliştii de nivel superior, respectiv de existenţialişti, de transpersonali dar şi de maeştrii spirituali şi clarvăzători este următorul: credinţele inconştiente ne crează destinul.

Atragem diferite persoane şi situaţii în viaţa noastră în funţie de schemele şi credinţele interioare formate în copilărie, dar şi ulterior. În conluzie, sufletul nostru are influenţă asupra mediului, asupra lumii.

Este evident că scopul urmărit de Iisus nu a fost niciodată magia, exhibitionismul sau salvarea ori prelungirea vieţii umane. El ştia că sufletul nu piere, doar pleacă în altă lume şi i se mai dau şanse prin reîncarnare. Dacă a făcut vindecări publice a fost doar pentru a fi crezute ÎNVĂŢĂTURILE sale, pentru a convinge. Cum el însuşi mărturiseşte.

“Dacă nu veţi vedea semne şi minuni nu veţi crede.”

(Ioan, 4, 48)

„ ...chiar dacă nu credeţi în Mine, credeţi în aceste lucrări, ca să ştiţi şi să cunoaşteţi că Tatăl este în Mine şi Eu în Tatăl.” (Ioan, 10, 38)

Scopul acestor videcări şi minuni nu au fost vindecările, ci credibilitatea propriei persoane. Oamenii de atunci şi în mare parte şi cei de acum nu l-ar fi crezut altfel. Scopul său real şi unic, a fost de a ajuta sufletul, nu trupul uman. De a ajuta omul în evoluţia sa spirituală.

El a dăruit oamenilor tehnica cea mai simplă şi unica tehnică reală şi nedăunătoare sufletului prin care putem rezolva orice problemă şi putem realiza orice vindecare. Tehnica sa „ascunsă” doar în cuvinte poate prea simple, pentru a fi crezute, pare doar la prima vedere uşoară. Însă realitatea dovedeşte că este destul de greu de pus în practică. Să înveţi iubirea uneori durează ani, secole, milenii, o eternitate...

Conţinută în iubire, lipsa de judecată a semenilor este unul din „marile secrete”, exprimate de Iisus în cuvintele:

„Voi judecaţi după trup, Eu nu judec pe nimeni.” (Ioan, 8, 15)

“Adevărat, adevărat zic vouă: cel ce crede în Mine, va face şi el lucrările pe care le fac eu şi mai mari decât acestea va face, pentru că eu mă duc la Tatăl. Şi orice veţi cere în numele meu eu voi face…” (Ioan, 14, 12-13)

A crede în cineva înseamnă a-i asculta spusele şi a fi convins că acestea sunt adevărate. Încrederea este cheia ce deschide porţile inimii, porţile subconştientului creator de realitate. Fără încredere o informaţie nu poate fi primită în adevăratul ei sens şi cuvânt. Ascultându-l pe Iisus, primind informaţiile sale fără a le pune la îndoială de putem apropia de El şi tot ceea ce înseamnă El şi adevărul spuselor Sale. Încrederea crează conexiuni, de aceea încrederea în cei înţelepţi ne ajută, iar încrederea rău plasată ne poate duce spre dezastre.

Iisus nu a ignorat nici o clipă importanţa cunoaşterii legilor divine. Şi a oferit informaţii necesare evoluţiei.

“De acum nu vă mai numesc slugi, că sluga nu ştie ce face săpânul, ci v-am numit pe voi prieteni, pentru că toate câte am auzit de la Tatăl meu vi le-am făcut cunoscute.” (Ioan, 14, 15)

Ne dă şi o cheie şi ne arată Poarta pe care trebuie să o deschidem cu ea:

“Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin mine.” (Ioan, 14, 6)

Calea către ce? Către Viaţa veşnică, către Divinitate, către acel tip de Energie creatoare nascută din lumina spiritului, din Sursă.

Adevărul, se referă cunoaşterea legilor Universului, a legilor spirituale perfecte, ce se aplică automat în vederea scopului Universului şi pe care dacă le ştim şi le aplicăm vom avea acces la viaţă.

Viaţa, se referă la viaţa spiritului, sinonimă cu infinita viaţă veşnică în Lumină, la existenţa sufletului în eternitate.

Universul are dimensiuni şi frecvenţe multiple. Demult acest fapt nu era un secret pentru mistici, de curând nici pentru oamenii de ştiinţă nu mai e un secret!

“În casa Tatălui meu multe locaşuri sunt.” (Ioan, 14, 2)

Casa lui Dumnezeu după cum ne-a fost spus deja de către Iisus, este Universul, precum şi sufletul, sinele din interiorul fiecărui om. Există lumi şi sublumi. Universuri macro, Universul micro, macro şi micro raportate la noi. Însă omul nu e “buricul Universului”, e doar o creaţie frumoasă, însă... doar un fir de nisip.

Fragmente din romanul initiatic: "Reiki si invataturile hristice",

autor

Carla von Vlad

COMANDĂ AICI

Lumea Spirituala Click to join lumea_spirituala@yahoogroup.com

fluturas

Descopera magia ascunsa in sufletul tau...

Cititorii fideli ai site-ului Lumea spirituala ma cunosc deja prin scrierile mele, la fel si cei ce mi-au citit cartile de spiritualitate si romanele initiatice. Lumea sufletului nu este decat o sora a primului meu site, o sora mai mica, la fel de frumosa, la fel de nazdravana, avand si ea aceeasi menire, respectiv raspandirea cunosterii. Nu o fac chiar in mod gratuit… Am si eu un oarece interes, doresc sa traiesc intr-o lume mai buna. Ma adresez oamenilor ce sunt in cautarea comorii magice ascunse in sufletul lor. (continuarea aici)


Pasarea Pheonix

De ce e necesar un maestru…

Este o certitudine ca avem in noi samanta perfectiunii, e sadinta in noi, ascunsa undeva in adancurile sufletului, stim instinctiv despre ea, pentru ca o simtim ca pe un dor…. Un dor de ceva, ceva numit FERICIRE. Sa cauti fericirea este programul divin. (continuarea aici)