Home

CSS Nested Menus Css3Menu.comPasarea Pheonix

De ce e necesar un maestru…

Este o certitudine ca avem in noi samanta perfectiunii, e sadinta in noi, ascunsa undeva in adancurile sufletului, stim instinctiv despre ea, pentru ca o simtim ca pe un dor…. Un dor de ceva, ceva numit FERICIRE.

Sa cauti fericirea este programul divin.

Da, fericirea este acea stare spre care tindem cu totii, indiferent ce ar insemna ea in mod practic pentru fiecare din noi. Exista cateva senzatii, stari, emotii, spre care tindem chiar daca ele sunt reprezentate de un anumit vis, cert, ele sunt aceleasi pentru noi toti. Visul e de fapt o iluzie lumeasca, insa senzatiile spre care tindem sunt un adevar, un adevar ce ne apropie de adevarul vietii, de divinitate.

Senzatiile sunt efectele visului implinit, oricare ar fi el. Implinirea visului ne da o stare de bine, iar acest bine cuprinde in el senzatii de libertate, de bucurie nemarginita, de pace dar o pace ce canta imnul vietii, aceasta stare este de fapt o stare de extaz, de indumnezeire. Cu fiecare vis implinit de apropiem de Dumnezeu. De ce? Simplu. Pentru ca nu ne putem implini un vis daca nu ne-am invatat lectiile legate de acel vis. Visul e nota finala, e nota de trecere la examenul vietii.

In fata Universului si a divinitatii nu implinirea acelui vis efemer conteaza, repet, el este doar o iluzie, ci depasirea problemelor emotionale, sau altfel spus a blocajelor energetice si spirituale, depasire ce inseamna trecerea cu brio a unui examen, si apropierea de perfectiune, de samanta divina din noi.

Toti am venit cu un program incriptat genetic in noi. Program ce poate rula in noi de secole, de milenii, program ce ne creaza exact acele intamplari si examene ce o data trecute ne apropie de perfectiunea din noi. Scopul vietii e reintoarcerea la perfectiune. Paradoxul e ca aceasta perfectiune este in noi. Insa s-a ratacit candva… s-a ascuns, nu e pirduta, e doar uitata, e dincolo de val.

Parinti biologici, parinti spirituali…

Parintii biologici ni-i alegem prin rezonanta genetica. Ei sunt furnizorii de gene, altfel spus ei au exact acele caracteristici pe care noi trebuie sa le avem pentru a putea sa ne creem anumite lectii de viata, dar si sa le depasim daca actionam corect, daca actionam in acest sens. Totul de la aptitudini, atitudini, conditie sociala, situatie familiala, nimic nu este intamplator. Universul este perfect. Functioneaza cu o exactitate ce depaseste capacitatea umana de intelegere.

Pot exista doua situatii de viata. Atunci cand parintii biologici isi invata lectiile, isi trec examenele cu brio, sau cand refuza sa invete si raman blocati in ignoranta si situatii neplacute, neimplinindu-si visele.

In primul caz ei ne pot fi si parinti spirituali, altfel spus invatatori spirituali si exemple demne de urmat. Insa daca ei nu si-au depasit blocajele, atunci copii se trezesc in fata unor situatii blocante, si atunci au de ales: fie raman si ei blocati in situatie, reununtam la vise, adoptand o atitudine de victima ca si parintii lor, fie isi incep cautarile, si atunci apare necesitatea unei fiinte de la care sa invete.

Aceasta fiinta este un om care si-a invatat lectiile, si-a depasit blocajele, si si-a implinit visele. Nu… nu este o fiinta perfecta, din moment ce inca mai rataceste pe Pamant, mai are si ea lectii, dar este o fiinta aproape de perfectiune. Aceasta fiinta este un maestru spiritual. O fiinta eliberata de blocaje si complexe, o fiinta ce a reuntat la rolul de victina, de acuzator, de sclav, de nefericit, de a se complace in neputinte. Un maestru este un luptator. Un invingator la examenele vietii. Momentul cheie

Exista in fiecare om un moment cheie, un moment in care coplesit de probleme, sau nelinistit fara motiv si cuprins de un dor nenumit, e obligat in mod mai mult sau mai putin subtil de viata sa ia o decizie. Fie adopta o atitudine de reuntare si se cufunda in banal si chiar daca s-a trezit pentru citeva clipe, adoarme iar. Fie deschide larg ochii spiritului si alege cunoasterea, alege reusita, alege evolutia spirituala, altfel spus calea ce il va conduce spre perfectiune, spre samanta divina.

Atentie! Intotdeauna e vorba de aceasta samanta, chiar daca ea e aparent ascunsa sub forma unui vis uman.

Atunci sufletul are nevoie de cunoastere. Fara aceasta cunoastere nu poate sti cum sa actioneze, pentru a actiona corect e necesar sa stie sa gandeasca corect. Corect din punct de vedere spiritual. Pentru a merge pe acest drum, drumul evolutiei, primul pas, este sa intre in legatura cu intelepciunea maestrilor.

De obicei acest contact se face prin intermediul cartilor, prin citire, lucru ce e necesar insa deseori nu e si suficient. Pentru ca e necesara prezenta fizica a maestrului, ea e mai mult decat o carte, este o carte vie. O carte e peponderent gand, informatie. O prezenta e preponderent viata, e energie. Viata e formata din informatie si energie.

Prezenta maestrului in viata celui ce vrea sa invete este ceva necesar. El e parintele spiritual, el da fiintei pornite in cautarea luminii, felinarul ce-o poarta pe cale. Prin el, cel ce vrea sa invete, intra in rezonanta cu un anumit tip de energie si informatie. Pentru ca maestrul intruchipeaza atitudinile corecte din punct de vedere spiritual, curajul, vointa, libertatea. Fiind langa el, discipolul vede cum omul ce greseste – adica maestrul - cu intelepciune isi corecteaza greselile, el invata astfel ca a gresi nu e o tragedie. Discipolul afla de la maestru prin viu grai invataturi ce nu se pot scrie, pentru ca nu totul poate fi scris. Discipolul intelege astfel ca unii oameni isi pot implini visele, ei pot lua maestrul ca model, insa fara a deveni o copie la indigo a acestuia, pentru ca unui maestru nu-i place sa fie imitat.

Un maestru nu e un om perfect, nu e o fiinta intagibila, ci un om printre oameni, un om ce e pe calea reusitei, pe calea ce duce spre perfectiune, e omul ce dovedeste prin viata si existenta sa, ca SE POATE. Se poate sa transformi lacrima in zambet, se poate sa renasti din cenusa propriilor vise, precum Pasarea Phoenix.

Carla von Vlad

Lumea Spirituala Click to join lumea_spirituala@yahoogroup.com

fluturas

Descopera magia ascunsa in sufletul tau...

Cititorii fideli ai site-ului Lumea spirituala ma cunosc deja prin scrierile mele, la fel si cei ce mi-au citit cartile de spiritualitate si romanele initiatice. Lumea sufletului nu este decat o sora a primului meu site, o sora mai mica, la fel de frumosa, la fel de nazdravana, avand si ea aceeasi menire, respectiv raspandirea cunosterii. Nu o fac chiar in mod gratuit… Am si eu un oarece interes, doresc sa traiesc intr-o lume mai buna. Ma adresez oamenilor ce sunt in cautarea comorii magice ascunse in sufletul lor. (continuarea aici)


cursuri